30 barn kom på den första träningen

30 barn på första fotbollsträningen. När Horn-Hycklinge IF gjorde en försiktig satsning på ungdomarna var intresset stort, och nu hoppas föreningen på en långvarig verksamhet.

30 barn på första träningen. Horn-Hycklinge IF har efter tre år återuppväckt sin ungdomsverksamhet.

30 barn på första träningen. Horn-Hycklinge IF har efter tre år återuppväckt sin ungdomsverksamhet.

Foto: Privat

Horn2019-09-19 22:00

– Vi var inte alls säkra på att det fanns ett underlag, så vi gjorde det lite på chans och förlust kan man säga. Det här är en bra start, sedan får vi se var det bär vägen, säger ordförande Lotta Roos. 

Det var för tre år sedan som föreningen i Horn senast hade igång sin ungdomsverksamhet, då i samarbete med Gullringens GoIF. Ända sedan dess har styrelsen haft som mål att få till en ny satsning och i början av september var det äntligen dags. När föreningens Veronica Borg och Jenny Rocklöv drog igång initiativet var det många ungdomar, mellan sex och 13 år, som klev ut på föreningens hemmaplan Stångåvallen. 

– Vi vill ju inget annat än att det ska finnas en ungdomsverksamhet i vår förening, men vi är få som ska dra runt alla aktiviteter vilket också gjort att det har dröjt av lite grann. Förhoppningsvis finns det en del föräldrar som vi successivt kan fasa in som ledare, förklarar Roos. 

Ska det hela resultera i seriespel?

– Det tror jag men när kan jag inte svara på. Det är inte vår huvudmålsättning utan vi vill helt enkelt ha igång en ungdomsverksamhet. Det finns ju inte så mycket i Horn överhuvudtaget och då är fritiden viktig. Kan vi ge ungdomarna ett alternativ är det bara positivt, och det kanske gör att barnfamiljer stannar längre på orten. 

Efter tre träningar utomhus förflyttas ny verksamheten till gymnastiksalen i Horn.

– 30 barn talar sitt tydliga språk. Underlaget och intresset finns, konstaterar Roos.

"Kan vi ge ungdomarna här i Horn ett alternativ är det bara positivt", konstaterar ordförande Lotta Roos.
"Kan vi ge ungdomarna här i Horn ett alternativ är det bara positivt", konstaterar ordförande Lotta Roos.
Karta: Horn
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!