Trots hot om polisanmälningar- nytt skräp utanför

Återvinningsstationerna i Kisa vid Leoparden är ännu en gång fulla och det ligger skräp utanför. Kommunen har tidigare sagt att allt skräp polisanmäls och kan de spåra soporna till en person, så blir den anmäld.

Finns det inte plats så får man ta hem skräpet så länge eller åka till en avfallsanläggning.

Finns det inte plats så får man ta hem skräpet så länge eller åka till en avfallsanläggning.

Foto: Märta Svensson

Kinda kommun2020-07-25 22:00

Staffan Andersson, verksamhetschef över vatten, avlopp och renhållning på Kinda kommun, har inte sett de nyaste soporna som ligger utanför återvinningsstationerna.

– Jag har inte sett det än. Vi får titta på det och se hur omfattande det är. 

Vad kan ni göra för att det här inte ska hända igen?

– Det finns inte så mycket att göra. Vi polisanmäler och förhoppningsvis att det blir stopp på nedskräpningen. Vi har generösa tider på vår avfallsanläggning om man behöver dumpa sitt avfall.

Det är inte kommunen som sköter tömningen utan det gör Förpacknings-och tidningsinsamlingen, FTI.

– De ansvarar för förpackningarna. Det har fungerat hystat med tömningen. Det är ett speciellt år med coronaviruset. Man ska vara hemma vid minsta symtom, det kan ha bidragit till att man inte kan upprätthålla det schemat som finns.

Staffan Andersson menar att det inte bara är i Kinda som problemet finns, utan även nationellt.

Förpacknings-och tidningsinsamlings statistik visar att insamlade förpackningar har ökat med 20 procent om man jämför med samma period förra året. De jämför den här tiden med julhelgen, det är då de har som mest förpackningar i omlopp. De vädjar om att man ska platta ihop sina förpackningar ordentligt för att det ska kunna få plats mer. Om skräpet dumpas utanför återvinningsstationerna kan det bli svårt för tömningsbilen att komma fram och göra sitt jobb.

Vid återvinningsstationerna i Kisa, vid Leoparden, ligger det ofta skräp utanför.
Vid återvinningsstationerna i Kisa, vid Leoparden, ligger det ofta skräp utanför.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!