Så ska kommunen jobba med seniorer

Två informationsmöten är genomförda och en koordinator är utsedd. Nu är omdaningen av kommunens seniorverksamhet klar, men utvecklingsarbetet fortsätter.

Ida Björkman: Omdaningen av kommunens seniorverksamhet kan ses som genomförd.

Ida Björkman: Omdaningen av kommunens seniorverksamhet kan ses som genomförd.

Foto: Arkiv/Dennis Petersson

Kinda kommun2019-10-10 13:05

– Ska vi vara riktigt "hands-on" kan man säga att vi har gjort den förändring vi hade tänkt att göra. Nu börjar vi resan med att försöka fylla våra lokaler med fler aktiviteter än i dag, detta tillsammans med våra samverkansorganisationer, berättar äldreomsorgens chef Eva Hulth och vård- och omsorgsförvaltningens chef Ida Björkman. 

Tillsammans genomförde de måndagens samverkansmöte vid Leoparden i Kisa, det andra i ordningen. Med cirka 25 besökare gavs information om nuläget och framtiden för kommunens seniorverksamhet. De förändringar som vård- och omsorgsnämnden tog beslut om tidigare i år, och som beräknas spara cirka 500 000 kronor, kan nu ses som genomförda.

– Vi har nu utsett en koordinator, reducerat den tid som våra anställda har haft på seniorverksamheten, men också bibehållit en del av den tiden för att inte verksamheten skulle märka av förändringen i så hög utsträckning, förklarar Eva Hulth och Ida Björkman fortsätter: 

– Jag tänker att verksamheten kommer att vara föränderlig över tid. Det är inte ett statiskt läge vi ska uppnå utan det är en utveckling som pågår nu och som vi vill ska fortsätta. 

Utsedd koordinator är anhörigkonsulenten Åsa Härnström som kommer att ansvara för kontakten med studieförbund, föreningar och andra aktörer som vill vara en del av seniorverksamheten. 

– Nu är vårt uppdrag, som kommun, mer att koordinera och fylla aktuella lokaler, avslutar Hulth.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!