Så ska arbetsmiljön bli bättre

Kinda kommun kommer att förbättra arbetsmiljön i kommunhuset i Kisa, bland annat genom att byta till ljudisolerade dörrar.

Kommunhuset i Kisa ska arbetsmiljömässigt bli bättre för alla som arbetar där.

Kommunhuset i Kisa ska arbetsmiljömässigt bli bättre för alla som arbetar där.

Foto: Dennis Petersson

Kinda kommun2019-10-25 10:00

Under tisdagen tog samhällsbyggnadsnämnden i Kinda kommun beslutet att teckna ett tilläggsavtal till det nuvarande hyresavtalet som gäller kommunhuset med hyresvärden Kindahus.

Tilläggsavtalet är till för att göra vissa förändringar i kommunhuset som rör arbetsmiljön. Bland annat ska kontorsdörrar isoleras och bullerdämpande takplattor kommer att komma på plats. Kommunhuset är från början byggt för ändamål att nyttjas som lägenhetsbostäder, därför är dessa saker inbyggt från början i huset.

– Det handlar om nödvändiga åtgärder för att förbättra arbetsmiljön för alla som jobbar här. Det här byggnaden är egentligen inte byggd för att vara kontorslokaler och då har dessa anpassningar inte funnits, men det ska vi åtgärda nu, säger Mikael Österling, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Kinda.

Detta tilläggsavtal innebär att det blir en ökad hyreskostnad för kommunen om upp till 6 100 kronor varje månad. Hyreskontraktet som kommunen har med Kindahus gäller i åtta år till från och med under hösten. Kostnaderna för dessa arbetsmiljöåtgärder ska hanteras inom ramen för förvaltningens tilldelade budget.

– Vi har kommunicerat med Kindahus så att de vet om när beslutet är fattat och när det har hunnit träda i kraft måste vi skriva ett nytt avtal efter det här beslutet som rör tillägget. Sedan kan arbetet börja, men vi vet inte exakt när det blir ännu, säger samhällsbyggnadsförvaltningens chef Bita Almasian.

Mikael Österling är ordförande för samhällsbyggnadsnämnden och ser positivt på de kommande åtgärderna.
Mikael Österling är ordförande för samhällsbyggnadsnämnden och ser positivt på de kommande åtgärderna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!