Så kan kaféet tänka om inför sommarsäsongen

På Café Valö ser arrendatorn Susanne Jonsson optimistiskt på den kommande sommaren. "Jag tror många kommer vilja ge sig ut i sommar", säger hon.

Här på dansbanan på Valö kan det bli aktuellt med bordsservering i sommar.

Här på dansbanan på Valö kan det bli aktuellt med bordsservering i sommar.

Foto: Dennis Petersson

Kinda kommun2020-04-15 22:00

Just nu råder hårda restriktioner för restaurang- och kaféverksamheter. Ingen barservering, undvik köbildning och maximalt 50 personer på samma plats. En av Kindas mest populära sommarkaféer är Café Valö i Björkfors och där hoppas de att coronaviruset inte ska påverka alltför mycket.

– Jag är starkt optimistisk om att det ska kunna gå att driva det som vanligt. Jag tror att många kommer vilja ge sig ut i sommar, säger Susanne Jonsson som arrenderar kaféet.

Det här blir sjätte raka sommaren som hon driver det.

Susanne Jonsson har en plan för hur de ska kunna hålla öppet trots alla restriktioner. Bland annat kommer det att vara mer utrymme mellan alla sittplatser vid serveringsborden. Dessutom har idrottsföreningen Björkfors GoIF, som arrenderar ut kaféet, gått med på att låna ut den närliggande dansbanans utrymme för att kunna ha bordsservering även där.

– Det känns som att vi kommer att få prova oss fram en hel del. Det känns inte som att allt med coronaviruset kommer att vara över tills sommaren, säger Susanne Jonsson.

Under sommaren är det även planerat för flera evenemang på Valö. Ambitionen är att även de ska hållas som vanligt, men Susanne Jonsson medger att det gäller att avvakta och se hur läget ser ut just då.

– Vi följer utvecklingen och de uppdaterade riktlinjerna. Min förhoppning är att allt ska gå att arrangera precis som vanligt, men vi måste förhålla oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger hon.

Valö är beläget i Björkfors utkanter.
Valö är beläget i Björkfors utkanter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!