Så gick det för alpinklubben i tävlingen

I helgen arrangerade Östgötaklubbarna Norrköpings skidklubb, Ödeshögs skidklubb och Kinda AK, finalen i Lilla Världscupen för sin region.

Kinda Alpina Klubb deltog i helgens tävlingar i Stöten i Sälen.

Kinda kommun2020-03-11 14:57

I region ingår landskapen Dalsland, Västergötland Östergötland och söderut.

Efter ett fåtal deltävlingar under den snöfattiga säsongen kom cirka 160 ungdomar mellan elva och 14 år till Stöten i Sälen för att göra upp i de alpina grenarna slalom, storslalom och super G.

Kinda Alpina Klubb hade flera deltagare med sig och några av de främsta placeringarna stod Jonna Sundberg för. I klassen för tjejer i elvaårsåldern kom hon nia i storslalom, och i slalom blev det en 16:e plats.

– Vi kunde inte fått bättre förutsättningar och vi tycker att det är en bra tävlingsbacke. Generellt tyckte jag att alla verkade nöjda med helgen, säger Tobias Wilhelmsson,

Grenarna som de tävlade i var slalom, storslalom och super G.