Riskgrupperna får egna öppettider

De tre livsmedelsbutikerna Coop, Ica och Hemköp i Kisa, kommer alla att börja med särskilda öppettider för personer som tillhör coronavirusets riskgrupper. Skyltar utanför butikerna ska visar när de får handla.

Från och med 18 mars är det mellan sju och åtta på morgonen som gäller att handla för alla som tillhör riskgrupperna.

Från och med 18 mars är det mellan sju och åtta på morgonen som gäller att handla för alla som tillhör riskgrupperna.

Foto: Dennis Petersson

Kinda kommun2020-03-17 16:47

På samtliga tre butiker är det mellan klockan sju och åtta på morgonen som gäller.

– Det blir ett bra sätt att underlätta för äldre och alla andra i riskgrupperna, säger Victoria Stridh, butikschef på Coop.

De nya tiderna börja gälla från och med 18 mars för både Coop och Ica i Kisa och gäller på vardagar. Alltså är det inte samma öppettider som gäller på lördagar och söndagar. Det är Växtkraft Kinda som i samråd med butikerna är initiativtagare till det här beslutet.

För att bara de personer ska besöka butikerna vid just de tiderna har Växtkraft skapat skyltar som visar tiderna då det är okej för dem att handla. De ska sättas upp utanför butikerna.

–  Vi vill att alla visar hänsyn till det här. Vi har inte möjligheten att kontrollera alla om de befinner sig i riskgruppen eller inte, säger Morgan Alm, butikschef för Ica i Kisa.

Även på Hemköp är de med på samma spår med särskilda öppettider.

– Det här blir ett sätt att lösa det på som känns tryggare när personer från riskgrupperna inte behöver gå i butikerna samtidigt som så många andra. Det gäller nu att vi alla hjälps åt och respekterar det här, säger Andreea Bernicu, vd för Växtkraft Kinda.

Öppettiderna gäller tills vidare. Andreea Bernicu säger att hon har hört god respons från andra butiker i Kinda också, men just nu är det inga fler butiker som kommer att ha dessa speciella öppettider.

Coop i Kisa är en av butikerna som är med.
Coop i Kisa är en av butikerna som är med.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!