Nya ridvägen invigd utanför Kisa

Under torsdagen var det invigning för den nya ridvägen som Kinda ridklubb har upprättat i närheten av sina lokaler utanför Kisa.

Vägen fick namnet Dr Messners väg för att Messner-stiftelsen har bidragit med pengar för att kunna angöra vägen.

Vägen fick namnet Dr Messners väg för att Messner-stiftelsen har bidragit med pengar för att kunna angöra vägen.

Foto: Max Elofsson

Kinda kommun2019-10-04 16:00

– Det känns jättebra att den nu är klar. Det här kommer att bli ett stort lyft för att kunna erbjuda ridning till alla sorters ryttare, säger Helen Bizzotto, ridskolechef för Kinda ridklubb.

Den nya ridvägen har varit på tal ett tag, men nu är den färdig att användas. Ridvägen är anpassad för handikappsridning på så vis att den är bredare än en vanlig ridväg. Därmed kan en person lättare gå vid sidan om häst och ryttare. Sedan kan vägen också användas av samtliga ryttare på ridklubben. 

Det som har möjliggjort att vägen nu finns till är att Messner-stiftelsen har bidragit med 50 000 kronor. Det är Karola Messner som står bakom stiftelsen och de vill stödja projekt som leder till att fler ska kunna bedriva mer verksamhet utomhus. 

– Det är en stor fördel i att även de med särskilt handikapp kan få rida utomhus, vilket de inte kunnat tidigare. Därför hoppas jag att de kan få glädje för ridvägen, säger Karola Messner.

– Vi har länge velat göra en sådan här väg och nu när chansen dök upp passade det jättebra, säger Helen Bizzotto.

Vägen har döpts till Dr Messners väg och har anlagts mellan klubbens hästhagar och sjön Övre Fölingen. Ett par träd har behövts tas ner och hästhagar har minskat lite grann. Nu är vägen en sträcka som tar omkring tio minuter att ta sig runt på om man rider.

Dr Messners väg invigdes under torsdagseftermiddagen och där var Karola Messner och ridklubbens representanter på plats. 

Ryttaren Tuwa testrider den nya ridvägen.
Ryttaren Tuwa testrider den nya ridvägen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!