Ny ordförande i kommunala rådet efter dödsfall

Lennart Samuelsson har utsetts till ny ordförande i De handikappades riksförbund i Kinda (DHR). Detta efter att förre ordföranden Göran Nilsson gått bort i sviterna av coronainfektion.

Lennart Samuelsson tar över som ordförande.

Lennart Samuelsson tar över som ordförande.

Foto: Göran Johansson

Kinda kommun2021-07-25 15:00

För första gången på över ett år kunde ett 20-tal av DHR:s medlemmar träffas fysiskt för att genomföra sitt årsmöte. Under tidigare delen av pandemin har de haft kvartalsmöten över telefon och dator.

– Det var nästan rörande att vi kunde köra ett årsmöte. För många var det första gången ute i samhället på väldigt länge, säger Lennart Samuelsson.

Under mötet skickades tankar till de fyra medlemmar som gått bort sedan senast rådet sammanträdde tillsammans – Jarde Nilsson, Inga Hjelte, Sven-Axel Willén och Göran Nilsson.

– Vi har förlorat fyra medlemmar det senaste året. Göran gick bort i corona och i andra fall har det varit ålder som legat bakom, vi har en ganska ålderstigen samling, säger Lennart Samuelsson.

Har ni förhoppningar om att föryngra?

– Det hade varit väldigt trevligt men jag tror att det blir ganska svårt då vi är ålderstigna, det attraherar väl inte yngre precis. Men så kan man också tolka det som att yngre funktionshindrade klarar av livet rätt bra ändå.

Som ersättare för den förre ordföranden Göran Nilsson tog Lennart Samuelsson över rollen, samtidigt som Gunvor Karlsson utsågs till sekreterare.

– För det första känns det som ett stort ansvar att ta från Göran. Han var väldigt omtyckt och väldigt duktig på medlemsvård. Jag är mera inriktad på verksamheten. Jag hoppas att jag ska kunna göra lite nytta, säger Lennart Samuelsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!