Känslosamt när Björkforstjejen sjöng i Talang

När Björkforstjejen Hanna Möjegård ställde upp i tv-programmet Talang var det med ett känslosamt framträdande. Hon gick inte vidare från audition-momentet, men ser det ändå som en seger.

"Det känns ändå som en vinst", berättar Hanna Möjegård om sin medverkan i TV4:as Talang.

"Det känns ändå som en vinst", berättar Hanna Möjegård om sin medverkan i TV4:as Talang.

Foto: Privat

Kinda kommun2020-02-05 10:01

– Att jag faktiskt vågade ställa mig där på scenen och framföra en av mina låtar, samtidigt som jag delade med mig av min historia och det jobbiga som jag har varit med om, gör att det känns som en vinst, berättar den 23-åriga låtskrivaren när vi når henne via telefon några dagar efter att Talangavsnittet sänts på TV4.

Det var i mitten av oktober som Hanna Möjegård, numera boende i Linköping, åkte till Stockholm för att medverka i inspelningen av talangtävlingen. Låten som hon framförde skrev hon till sig själv under en tuff period i livet, en period som hennes framträdande till stora delar kom att handla om. Med sig vid scenen hade hon sin bror Gustav.

– När jag var i 18-års åldern befann jag mig i en väldigt destruktiv situation. Jag upplevde att jag inte kunde sätta gränser eller säga vad jag tyckte, tänkte och kände. Mitt sätt att ventilera allt blev då att söka mig till droger och alkohol. Jag hade inga andra verktyg att fungera normalt, berättar Björkforstjejen och fortsätter: 

– Bland annat var det min bror Gustav som gjorde att jag lyckades ta mig ur den perioden, men det är flera faktorer som gör att jag är stabil och mår bra i dag.

Hur upplevde du framträdandet?

– Det var fruktansvärt nervöst, men för mig gör det inte så mycket att dela med mig på det sättet. Jag hoppas verkligen att det finns någon trasig själ där ute som kan känna hopp av min historia, avslutar Hanna Möjegård.

Björkforstjejen Hanna Möjegård deltog i årets upplaga av Talang, men gick inte vidare från sin audition.
Björkforstjejen Hanna Möjegård deltog i årets upplaga av Talang, men gick inte vidare från sin audition.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!