Hon lämnar Linköping för Kinda

Sökandet efter Thomas C Ericssons efterträdare är nu över. Efter 37 år på Linköpings kommun blir Karin Håkansson ny biblioteksansvarig i Kinda.

Det är Karin Håkansson som efterträder Thomas C Ericsson som ansvarig för biblioteken i Kinda kommun.

Det är Karin Håkansson som efterträder Thomas C Ericsson som ansvarig för biblioteken i Kinda kommun.

Foto: Arkiv/Victor Bomgren

Kinda kommun2020-03-04 22:00

– Att ge sig in i något nytt och lära känna en ny organisation och en ny personalgrupp ska verkligen bli jätteroligt. Dessutom ser jag fram emot att få tillämpa en massa erfarenhet i ett helhetsperspektiv, konstaterar 62-åringen som närmast lämnar tjänsten som verksamhetsansvarig för bokbussen i Linköping.

Det var under onsdagen som kultur-, fritids- och turismchefen Lena Axelsson presenterade kommunens nya tillskott. Av totalt 16 sökande kallades fyra personer till intervju och trots en tuff konkurrens var rekryteringsgruppen helt enig i sitt val.

– Valet av Karin (Håkansson) handlar mycket om hennes personlighet, engagemang och erfarenhet, och att hon kommer att fungera bra i vår arbetsgrupp. Tanken är att hon börjar hos oss den 1:e juni.

Genom åren på Linköpings kommun har Håkansson haft en rad olika tjänster, bland annat som chef för de nio närbiblioteken. Nu byter hon kommun - och säger så här om utmaningarna med den nya tjänsten:

– Som jag ser det är det förstås att fortsätta utveckla en redan bra verksamhet och att, som för biblioteken i stort, anpassa oss efter samhällets utveckling. Det handlar givetvis mycket om digital verksamhet men samtidigt får vi inte glömma bort vår grund som handlar om demokrati, lärande och upplevelser.

Vad brinner du allra mest för?

– Att i möten med människor i alla åldrar få tipsa om böcker och lotsa in i läsandet är det som jag tycker är absolut roligast. Det handlar mycket om litteraturen för mig.

Karta: Biblioteket Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!