Förbättringsarbetet tog plats på fullmäktige

Under måndagskvällen var det dags för 2020 års första kommunfullmäktigemöte. Där var bland andra Märit Björk på plats för att tala om kommunens förbättringsarbete.

Kommunfullmäktigemötet hölls som vanligt i Leoparden i Kisa.

Kommunfullmäktigemötet hölls som vanligt i Leoparden i Kisa.

Foto: Max Elofsson

Kinda kommun2020-01-22 10:00

En av de första punkterna som togs upp kallades förbättringsvernissage. Där fick flera tjänstemän inom Kinda kommun presentera hur arbetet går med att leda kommunens arbete framåt. Där presenterade Märit Björk, fritidsgårdschef och kvalitetssamordnare på bildningsförvaltningen, hur de arbetat med Pulsprojektet.

– Vi har sett en positiv utveckling i det psykiska måendet bland eleverna, och det måste vi fortsätta med, sa Märit Björk under fullmäktigemötet.

Pulsprojektet handlar om sambandet mellan fysisk aktivitet och studieresultat. Det är början för Kinda kommuns satsning att få in mer rörelse hos alla 1 800 barn och elever inom kommunens skolor och förskolor.

Ekonomi- och kvalitetschef Jennie Blomberg var en av dem som sett till att få in den här årsagendan på kommunfullmäktigeprogrammet just den här gången. Det är ett nytt initiativ och hon tror att det är ett sätt att gå för att i framtiden visa utvecklingen i arbetet på förvaltningarna. Detta både när det gäller stora och små frågor.

– Jag hoppas att vi kan fortsätta ha en sådan här årsagenda en gång om året i samband med kommunfullmäktige. Det blir ett bra sätt att visa vad vi gör och att sätta ljus på det som händer, säger Jennie Blomberg.

Utöver Märit Björk talade även projektledaren Ida Härnström om arbetet i samhällsbyggnadsförvaltningen, och Eva Hulth som är områdeschef inom äldreomsorg tog upp arbetet med hemtjänst och omsorg.

Under fullmäktige höll också kommunens nya kommunchef Sergei Sorokin en presentation av sig själv inför ledamöter och åhörare. Där sa han att han ser fram emot att leda arbetet framåt i förvaltningarna, och efter att mötet var avslutat tyckte han att det var ett bra första fullmäktigemöte.

– Det var väldigt positivt. Jag var väldigt imponerad av förbättringsvernissagen som var väldigt intressant. Jag är även glatt överraskad över de politiska diskussionerna som fördes, säger Sergei Sorokin.

Även Hans Måhagen (S) och Lena Käcker Johansson (KD) var positivt inställda till förbättringsvernissagen.

– Det var väl kvällens behållning. Mycket var nytt för mig, och att det pågår så mycket utvecklingasarbete är jättepositivt. Jag tycker det var bra så som vi fick det presenterat för oss, säger Hans Måhagen.

– Det var ett bra initiativ som jag tror är positivt för alla, säger Lena Käcker Johansson.

Kommunchefen Sergei Sorokin gjorde sitt första kommunfullmäktige i Kinda.
Kommunchefen Sergei Sorokin gjorde sitt första kommunfullmäktige i Kinda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!