"Det lamslår verksamheten helt"

Pensionärsföreningarna vittnar om att det just nu inte går att göra någonting inom deras verksamheter när många av medlemmarna tvingas till karantän.

De två pensionärsföreningarna SPF Kinda och PRO i Kisa påverkas av coronaviruset.

De två pensionärsföreningarna SPF Kinda och PRO i Kisa påverkas av coronaviruset.

Foto: Lars-Göran Bexell/Dennis Petersson/Bildmontage

Kinda kommun2020-03-21 12:00

– Vi har fått lägga ner eller ställa in allt som vi har haft planerat, men jag känner även att det finns en stor acceptans från våra medlemmar, säger Anders Lind, ordförande för PRO i Kisa.

Just nu är det inte mycket som är som vanligt för kommunens pensionärsföreningar. Vanligtvis sker mycket aktiviteter för deras medlemmar, men när coronaviruset tvingar de allra flesta medlemmar till karantän, blir verksamheten lidande.

Tidigare i veckan provade arbetsutskottet i PRO i Kisas styrelse att hålla en telefonkonferens där de höll ett gruppsamtal. Ordförande Anders Lind säger att det inte är något som de vanligtvis brukar syssla med.

– Det fungerade riktigt bra och det var ett bra alternativ för oss i rådande läge. Nu kommer vi att ha återkommande samtal varje vecka för att prata om hur vi ska göra framöver, säger han.

Även inom SPF Kinda anser de att coronaviruset påverkar verksamheten.

– Det lamslår verksamheten helt. Aktiviteterna ställs in och det känns väldigt tomt just nu, säger ordförande Arne Nilsson.

Bland SPF Kindas medlemmar är de flesta över 75 år tillhör därmed coronavirusets riskgrupper. Under den senaste veckan har Kisas större livsmedelsbutiker valt att ha särskilda öppettider för riskgrupperna, vilket Arne Nilsson tycker är bra.

– Det kändes som ett klokt beslut. Men i det läget vi har just nu blir många äldre isolerade, men att gå ut och ta en promenad ibland kommer jag att göra, säger han.

SPF Kindas ordförande Arne Nilsson tycker att situationen är lite otäck och säger att det påverkar verksamheten mycket.
SPF Kindas ordförande Arne Nilsson tycker att situationen är lite otäck och säger att det påverkar verksamheten mycket.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!