"Det blir som ett jättestort grupparbete"

Nästa år firar Kinda kanal 150-årsjubileum och det ska firas. Vd:n Karin Nybrolin och flera företagare från Kinda träffades för att diskutera hur det ska uppmärksammas.

Karin Nybrolin, VD för AB Kanal Kanal, var på plats vid mötet.

Karin Nybrolin, VD för AB Kanal Kanal, var på plats vid mötet.

Foto: Max Elofsson

Kinda kommun2020-02-05 16:00

– Det vi har gjort är att samla aktörer från besöksnäringen och de vill vi ha med i vårt jubileum för att skapa aktiviteter. Det blir som ett jättestort grupparbete där vi får visa på allt fantastiskt som finns längs med kanalen, säger Karin Nybrolin.

Nästa år har Kinda kanal varit i drift i 150 år. Därför hölls det under tisdagen ett första möte där lokala aktörer medverkande. Bland andra fanns representanter från Rimforsa Strand, Hornåbergs camping och Kindamat på plats.

Tanken är att det ska leda till att mer saker händer kring Kinda kanal under jubileumsåret.

– Det är alltid roligt med jubileum och jag tycker att alla hade en positiv inställning, säger Ann-Louise Södersten, turismansvarig på Kinda kommun.

– Det här blir ett sätt för oss att sätta hela Kinda Kanal-området på kartan lite mer. Det är häftigt att vi har hela spännvidden med duktiga företagare och även ideella organisationer och hur de kan samarbeta, säger Karin Nybrolin.

Tanken är att jubileet ska firas från januari till december 2021. Karin Nybrolin tror att det mesta kommer att fokuseras till sommarhalvåret, men vill gärna att aktiviteter ska finnas tillgängligt även under andra delar av året också.

I nästa vecka ska även ett möte med företag och föreningar i Linköping hållas för att diskutera samma sak där. Härnäst ska Kinda Kanal följa upp vilka av aktörerna som är intresserade att vara en del av jubileet.

Mötet höll på Kinda-Ydre Sparbank under tisdagseftermiddagen.
Mötet höll på Kinda-Ydre Sparbank under tisdagseftermiddagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!