De skapar julstämning på äldreboendena

Sedan några år tillbaka besöker kulturskolan Kindas äldreboenden för att spela julmusik för de boende.

Lärarkåren inom kulturskolan i Kinda repeterar en sista gång innan det var dags att genomföra de första julkonserterna.

Lärarkåren inom kulturskolan i Kinda repeterar en sista gång innan det var dags att genomföra de första julkonserterna.

Foto: Max Elofsson

Kinda kommun2019-12-18 09:00

Det började med att de gjorde sommarkonserter på Kindas äldreboenden för några år sedan. Då började de även att göra en julkonsert inför varje jul. Ibland har det varit med elever, och ibland har det varit endast musiklärarna och i år blir det endast lärarna.

De besöker Bergdala äldrecenter, Västerliden och Stångågården och under måndagen genomfördes de första två konserterna. Enligt kulturskolechef Mathias Engå gick det bra och det blev mycket uppskattat.

– Det gick bra och det kändes som att de blev glada, säger han, och under onsdagskvällen genomförs den sista konserten på Västerliden i Rimforsa.

De spelar jullåtar som de har valt ut för målgruppen och där fanns låtar såsom Vår vackra vita vintervärld, och Knalle Juls vals. Det är trummisen Krister Person och basisten Oscar Järnlund som har arrangerat upp konserterna.

– Vi har skräddarsytt låtvalen efter vad vi tror att de vill höra, säger Krister Person.

Ensemblen består av musiklärarkåren inom kulturskolan. Där medverkar Monika Hedlund på klarinett, Rune Persson på fiol, Rommel Reyes på trumpet, Krister Person på trummor, Oscar Järnland på bas, och slutligen Mathias Engå på piano.

– Vi tycker att det är väldigt givande att få komma till äldreboende och få bidra med lite julstämning. En del lyser upp jättemycket och tycker att det är roligt att vi besöker dem. Jag tror att det är ett bra sätt att utnyttja vår tid också när vi har möjlighet för det, säger Mathias Engå.

Monika Hedlund, Rune Persson och Rommel Reyes under repetitionen.
Monika Hedlund, Rune Persson och Rommel Reyes under repetitionen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om