Bita Almasian lämnar Kinda kommun

Samhällsbyggnadschefen Bita Almasian slutar efter lite mer än ett år i Kinda kommun. Det meddelade hon under torsdagseftermiddagen.

Enligt ett pressmeddelande från Kinda kommun har samhällsbyggnadschefen Bita Almasian valt att säga upp sig. Anledningen sägs vara att hon blivit erbjuden ett nytt, attraktivt, uppdrag.

Enligt ett pressmeddelande från Kinda kommun har samhällsbyggnadschefen Bita Almasian valt att säga upp sig. Anledningen sägs vara att hon blivit erbjuden ett nytt, attraktivt, uppdrag.

Foto: Arkiv/Dennis Petersson

Kinda kommun2019-10-31 16:05

– Enligt vad jag förstår har hon blivit erbjuden ett ganska attraktivt jobb, så jag förstår att det är lockande. Samtidigt är det tråkigt och beklagligt, säger kommunalrådet Conny Forsberg (S). 

Även kommunchefen slutar. Hur påverkar det kommunen? 

– Det får tiden utvisa, det är svårt att överblicka nu. Jag tänker att mycket av det jobb som Bita har påbörjat kommer ju att leva kvar, så vi kommer definitivt att ha nytta av att hon varit här. 

I det nya uppdraget ska Bita Almasian, som affärschef, ansvara för nyproduktion av bostäder i ett rikstäckande fastighetsbolag. 

– Det är en tjänst och ett uppdrag som jag har anmält intresse till och kommit i kontakt med genom det nätverk jag byggt upp genom min yrkesbana, förklarar den avgående förvaltningschefen.

Vad är anledningen till att du sökte tjänsten?

– Jag har jobbat med den här typen av uppdrag tidigare och har trivts väldigt bra med det. Det verkade som ett intressant uppdrag och därför valde jag att tacka ja. 

Hur har du trivts i Kinda? 

– Jag har trivts jättebra och jag haft förmånen att i ett tidigt skede vara med i uppbyggnadsprocessen efter omorganisationen. Det har varit en fantastiskt roligt tid.  

Enligt ett pressmeddelande undertecknat kommunchef Rosie-Marie Fors och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mikael Österling (L) kommer en interimschef att påbörja sin tjänst den 1 december och vara kvar till dess att en ny chef rekryterats. En rekrytering som beräknas vara klar under våren.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!