Beslutet: Populära bilevenemanget ställs in

Det blir inget veteranbilsrally i Björkfors i helgen. Risken för spridningen av coronaviruset är orsaken och I år skulle det varit 15-årsjubileum för evenemanget.

Siewert Jonsson är initiativtagare till veteranbilsrallyt, men i år blir det inställt.

Siewert Jonsson är initiativtagare till veteranbilsrallyt, men i år blir det inställt.

Foto: Dennis Petersson/Bildmontage

Kinda kommun2020-04-27 13:36

Det är inget rally där det handlar om att köra snabbast, utan det går ut på att veteranbilar ska köra en cirka sex mil lång runda från Björkfors via Hycklinge, Horn och Råsöbro så att det bildar en runda kring sjön Åsunden. Målgång sker också i Björkfors.

Siewert Jonsson driver Nostalgimacken i Björkfors som står bakom evenemanget med veteranbilarna. Han tycker det är synd att de tvingas ställa in.

– Det får vi såklart ha respekt för rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Det är synd att vi får ställa in men det är så det är, säger Siewert Jonsson.

Han säger även att de var i kontakt med Kinda kommuns säkerhetssamordnare Staffan Waldau Wass som också har avrått dem från att genomföra arrangemanget.

– Att man åker var och en för sig i en bil är i sig inget problem, men det är just träffpunkterna vid start, mål och längs med vägarna som blir ett problem. Både jag och Siewert Jonsson tyckte att syftet med evenemanget försvinner därmed, därför var vi eniga om att det bästa är att ställa in, säger Staffan Waldau Wass.

I år var det omkring 25 bilar som skulle ha deltagit. Evenemanget brukar locka deltagare både från Kinda, Åtvidaberg och norra Småland och som mest har ett 70-tal bilar deltagit. I den gångna helgen togs beslutet att ställa in men förhoppningen var länge att det skulle gå att genomföra.

– Vi hade på känn att det inte skulle gå, men vi ville vänta in i det sista, säger Siewert Jonsson.

Det här blir första gången som evenemanget inte går att genomföra.
Det här blir första gången som evenemanget inte går att genomföra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!