Debatt Vi Sverigedemokrater lämnade i november förra året in en motion om övervakningskameror i Vimmerby och detta gjorde vi efter det brutala överfallet som hände i Kungsparken.

Vi har inte så hög brottslighet i Vimmerby kommun men det går inte att komma ifrån att vi har haft många butiksinbrott vilket drabbar affärsinnehavarna mycket hårt. Vi har också haft grova överfall.

Med en övervakningskamera kan brottsligheten hållas på en hanterbar nivå. Vi vill ju alla att den ska minska eller i alla fall hållas på den nivå som är i dag – inte öka. Kan en kamera förebygga brottslighet och kanske även göra så att förövaren grips och ställs inför rätta, då är mycket vunnet.

En del av er säger troligtvis att detta inte ska behövas i en stad av Vimmerbys storlek. Nej, det tycker inte jag heller, men nu är det tyvärr så att det behövs.

Vi blir fångade på bild dagligen när vi besöker uttagsautomater och varuhus och har vi rent mjöl i påsen behöver vi ju inte känna obehag.

Under valrörelsen när vi var ute och kampanjade hos våra väljare berättade väldigt många att de kände sig otrygga när de lämnade hemmet och det är bara att konstatera att brottsligheten kanske inte har ökat men människors känsla av otrygghet ökar.

Under valrörelsen sa även Marie Nicholson (M) till sina väljare att de var beredda att bifalla motioner oavsett vilket parti som lämnar in dem, bara det är en bra motion och det vallöftet har den nya majoritet som styr Vimmerby nu hållit. På det andra KF-mötet i oktober bifölls vår motion av den nya majoriteten som består av C, M och KD. Detta har inte hänt på fyra år och bevisar att majoriteten inte har beröringsskräck för SD utan tänker på väljarnas och Vimmerbys bästa, och inte på vem som lagt motionen.

Vi är tacksamma att motionen om övervakningskameror gick igenom och vi måste göra Vimmerby tryggare igen och då är detta med övervakningskameror ett första steg på vägen.