Ny region – nu kan priserna höjas

Vid årsskiftet går Regionförbundet i Kalmar län och Kalmar läns landsting samman och bildar Region Kalmar län. I och med detta kan en del avgifter för länsborna komma att höjas.

Att resa med färdtjänsten blir en eller ett par kronor dyrare efter årsskiftet.

Att resa med färdtjänsten blir en eller ett par kronor dyrare efter årsskiftet.

Foto: Okänd

Kalmar län2018-11-02 18:00

Bland annat föreslår landstingsmajoriteten att priset på enkelbiljetter, periodkort och egenavgifter i färdtjänsten höjs med i genomsnitt 2,5 procent, vilket för individen innebär en höjning med 1-2 kronor per enkelbiljett beroende på hur långt man åker.

Vidare föreslås en höjning av högkostnadsskyddet för besök inom hälso- och sjukvården med 50 kronor till 1 150. Det innebär alltså att när man betalat 1 150 kronor i patientavgift blir de efterföljande besöken avgiftsfria under resten av året.

Avgifterna för självträning i bassäng eller träning i egna lokaler kan också höjas, med 150 kronor. Avgiften för andra föreningar än patientföreningar som hyr bassäng kan också höjas, detta med 100 kronor i timmen. För patientföreningarna blir däremot avgiften oförändrad.

Tandvårdstaxan för diagnostik, sjukdomsbehandlande samt hälso- och sjukdomsförebyggande åtgärder föreslås höjas med i genomsnitt 0,3 procent.

Regionplanen 2019-2021 går nu vidare till landstingsfullmäktige som sammanträder 28-29 november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!