Klart: Hon blir ny vd i VT:s koncern

Lina Hedenström blir ny vd på NTM, som äger Västerviks-Tidningen och Vimmerby Tidning, efter Lennart Foss.

Lennart Foss, vd, Lina Hedenström, tillträdande vd, och Magnus Hall, styrelseordförande för NTM.

Lennart Foss, vd, Lina Hedenström, tillträdande vd, och Magnus Hall, styrelseordförande för NTM.

Foto: Sara Segraeus

Kalmar län2020-01-07 13:17

Lina Hedenström har varit verksam i NTM i två år och är i dag operativ chef i bolaget. På tisdagsförmiddagen offentliggjordes att hon efterträder Lennart Foss som vd för NTM.

– Jag är enormt stolt och glad för förtroendet att få leda ett av Sveriges mest intressanta mediebolag i en så spännande tid som nu. Det är ett välskött bolag som är på rätt väg. I mitt ledarskap kommer jag att lägga fokus på att få igång energin och kompetensen som finns internt, säger hon.

Lina Hedenström, som i botten är civilekonom, har tidigare varit vice vd på nyhetsbyrån TT och dessförinnan har hon arbetat med bland annat affärsutveckling inom mediebolagen Scanpix och Canal Plus.

–  Medieföretagen har en tuff marknad. Det krävs en väldig drivkraft i vår organisation för att få det att fungera i framtiden. Tre frågor är extra viktiga: vi måste bibehålla våra läsare och utveckla läsaraffären, det andra är att vi måste fortsätta att effektivisera och det tredje är att distributionsaffären växer. Styrelsen har haft ett öga på Lina som har erfarenheter och drivkrafter inom alla dessa områden, säger Magnus Hall, ordförande i NTM.

– Engagemang i organisationen är en grundbult för att få alla människor med i processen. I en bransch med ett så starkt omvandlingstryck är det extra viktigt. Då behövs chefer som är nära verksamheten, fortsätter han.

Lina Hedenström är bosatt i Stockholm och mamma till två pojkar, 15 år och 12 år gamla. Som person beskriver hon sig som en utpräglad lagidrottare. 

– Jag har spelat basket i hela mitt liv och gör det fortfarande. Så ser jag det lite i NTM också. Vi bygger ett lag där jag ska få med alla framåt, säger hon.

Lina Hedenström tillträder sin post den 1 februari, men Lennart Foss, som har blivit 65 år, kommer att finnas kvar i koncernen som senior advisor.

– Det är blandade känslor att lämna över, men det har varit en fantastisk resa, säger Lennart Foss.

 – Det är stor skillnad på NT, som det hette när jag kom in 2008, och NTM som vi har i dag. Vi har haft ordentliga utmaningar. Men jag är stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans, säger han.

Vad väntar dig nu?

– Jag ska fortsätta att jobba med övergripande strategiska frågor på Linas uppdrag. Hon tycker att det är bra och jag tycker det ska bli kul. Jag har också en del styrelseuppdrag. Men sedan hoppas jag nu få mer tid för familj, barn och barnbarn.

I mediekoncernen NTM ingår ett 20-tal mediebolag i hela landet, exempelvis Västerviks-Tidningen, Vimmerby Tidning, Norrköpings Tidningar och Östgöta-Correspondenten.

Lina Hedenström, i dag operativ chef inom NTM, blir ny vd för mediekoncernen NTM.
Lina Hedenström, i dag operativ chef inom NTM, blir ny vd för mediekoncernen NTM.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!