Tidigare har paret haft sin husvagn uppställd på Öland men efter att ha flyttat till gården Björkeberg har de inte använt husvagnen i samma utsträckning.

– Då tänkte jag att någon annan kunde få använda den och få några dagars semester. Det finns de barn som åker utomlands på lovet men också de som inte kan göra någonting, säger Elisabeth.

Hon la ut ett inlägg på Facebook där familjer erbjöds att komma och bo i husvagnen och träffa djuren på gården. Hon riktade sig till de som får ångest inför sommarlovet, då de inte har möjlighet att åka på semester med sina barn.

Artikelbild

| Emil Kratz och Elisabeth Lindwall har bland annat flera hästar.

Inlägget har delats över 3 300 gånger, även i Norge och Danmark. Det har fått nästan 600 kommentarer och över 3 700 gillanden.

– Vi har fått en otrolig respons. Det har gjort oss glada att så många vill hjälpa men ledsna att så många är utsatta. De berättar att de som svarat har varit väldigt öppna med sina livssituationer.

– Det kan vara att man blivit utstämplad från Försäkringskassan eller makar som gått bort och att man har blivit lämnad att klara allt själv. Det finns också de som har barn med funktionsnedsättningar, som inte klarar av miljöer med mycket folk, nämner de som exempel.

Deras förhoppning var att fler skulle ta efter deras initiativ.

Artikelbild

| Två familjer lottas att få några dagars semester på gården Björkeberg.

Första maj lottar Elisabeth Lindwall och Emil Kratz vilka som ska få en semestervistelse på deras gård. Två familjer är det sagt men kanske blir det fler.