Allt började 2011 när Tomas Lind fyllde år och som present önskade det som kunde bli till glädje för cancersjuka barn. Presenterna, såsom kortlekar och spel, överlämnande han till den slutna barncancervårdavdelningen 322 i Göteborg.

Utan att han egentligen tänkt på någon fortsättning har Projekt 322 med sina sociala insatser för cancersjuka barn och deras familjer växt enormt.

Han berättar att det kan handla om ett tårtkalas, att familjen får biljetter till bio eller kanske en nöjespark, för att glömma sjukdomen en liten stund.

– Det blir större och större. Vi har samarbete med Drottning Silvias sjukhus i Göteborg, SÄF i Borås, Ryhov i Jönköping, US i Linköping och Sanct Eriks sjukhus i Stockholm (ögoncancertumör retioblastom). Från och med i år gör vi även insatser på Lilla Erstagården i Nacka, där barn hamnar då det inte finns någon utväg på cancerbehandlingarna.

Vid en kafékväll på torsdag, berättar Tomas Lind om satsningen. Då medverkar även Cittragruppen och Lina Sandells kapell.

– Man känner verkligen stödet och jag är mer än tacksam, säger han.

Inge Danielsson, en av de engagerade i Ingatorp, säger att det känns värre när barn drabbas. Christina Westerström som ska delta vid projektets nästa besök i på US i Linköping håller med liksom Yngve Adolfsson. Yngve Adolfsson berättar om den egna nära släkten där två barn i samma familj drabbats.

– Treåringen dog i våras. Syskonet föddes i midsommar och har samma sjukdom, beskriver han.