Hon lämnar alla uppdrag inom organisationen

Anna Mellergård hoppar av alla uppdrag i Filmbyn Småland. Hon har varit verksamhetsutvecklare och har arbetat i styrelsen.

Anna Mellergård har valt att slå in bromsen och lämnar Filmbyn Småland.

Anna Mellergård har valt att slå in bromsen och lämnar Filmbyn Småland.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2019-03-28 16:45

Anna Mellergård är den som drivit idén som resulterade i Filmbyn Småland. Nu väljer hon att lämna över till andra krafter.

– Ibland kommer man till en punkt då man inser att man måste göra något, fast man inte egentligen vågar. Jag har kommit fram till att det är dags att gå vidare, säger hon.

– Tio år är en lång tid både för en person och en organisation. Att skapa en organisation är ett ständigt pågående arbete. Jag lämnar tio års arbete, mycket inspiration och glädje men också mycket frustration och trötthet bakom mig. Det är viktigt att vara nöjd någon enstaka gång och just nu är jag iallafall nöjd med vad vi åstadkommit.

– Jag lämnar det jag älskat och som jag varit med att starta och bygga upp, och jag tror lika mycket på Filmbyn idag som jag gjort innan. En organisation går hela tiden in i olika faser och jag hoppas att Filmbyn, efter en övergångsperiod kan anställa en ny verksamhetsledare med erfarenhet av den här typen av verksamhet, och med den entusiasm och öppenhet för utveckling och idéer som behövs, säger hon.

Anna Mellergård kommer att bo kvar i Mariannelund och hoppas på nya utmaningar och projekt i närområdet.

Stefan Elm, ordförande i Snickarboa och Filmbyn ideell förening, säger att Filmbyns fokus nu är på sommaren:

– Det viktiga är att fortsätta vår marknadsföring och att vi måste hitta andra inkomstkällor. Det viktigaste är få mycket publikintäkter och det gäller att få alla att komma hit kommande sommar.

Vad tycker du om att Anna lämnar alla uppdrag?

– Hon har hållit på i tio år och jag har förståelse för det. Tyvärr får man räkna med det och jag önskar henne lycka till. Jag har ingen kommentar egentligen till att hon slutar. Ibland ska man bygga verksamheter på eldsjälar och är det få eldsjälar så blir organisationen känslig. Det behöver vara fler som hjälps åt.

Det viktigaste är att det finns andra som är beredd att ta vid med stafettpinnen, säger han.

Finns det fler?

– Det finns det alltid men de kliver inte fram förrän behovet finns.

Vad händer med hennes tjänst?

– Det vill jag inte spekulera i, om den blir vakant eller ersätts av flera personer. Det var en anställning i budget på 50 procent för det här året. Nu väljs en ny styrelsen (under torsdagskvällen) och det är den som bestämmer, säger Stefan Elm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!