Han säljer stora delar av företaget

Terrängservice AB i Mariannelund avvecklar en stor del av sin verksamhet i Mariannelund och säljer sin fastighet. I stället satsar man mer på den enda delen i företaget som behålls.

Peter Jakobsson har sålt agenturen för terränghjulingar

Peter Jakobsson har sålt agenturen för terränghjulingar

Foto: Lena Dahlberg

Mariannelund2019-06-24 18:00

Peter Jakobsson startade 1994 företaget i Mariannelund vilket utvecklat sin försäljning av terränghjulingar, griplastare och maskiner för småskaligt skogsbruk med service och verkstad.

Nu väljer han dock att avveckla den verksamheten.

– Det blev för mycket till sist och jag bestämde mig för att välja en lugnare tillvaro. Annars skulle man ha fått satsa och ökat antalet anställda, säger han.

All agentur för aktuella maskiner, service och verkstad har köpts av Bengtssons Cykel- och Service i Korsberga.

– Det stämmer, vi tar över agenturen, säger Inge Bengtsson, en av delägarna.

Inge Bengtsson startade 1982 sitt företag. 2017 sålde han det då lusten försvann men köpte tillbaka det igen, sålde halva igen och driver det nu i kompanjonskap.

Nedläggningen av verkstaden och försäljningen i Mariannelund innebär att ett arbetstillfälle försvinner från orten. Tre personer har tills nu varit sysselsatta i Terrängservice

Terrängsservice AB har under åren även haft grävningsuppdrag och Peter Jacobsson väljer nu att satsa inom det området istället genom att investera i ännu en grävmaskin.

– Vi satsar helt på grävningen och jag kör den ena maskinen själv. Det är väldigt mycket efterfrågan på enskilda avlopp just nu, säger han.

Industrifastigheten i Mariannelund kommer att säljas. Peter Jakobsson säger att han ämnar hyra en lokal för att kunna ta emot exempelvis trekammarbrunnar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!