– Det är efterlängtat. Vi har varit trångbodda. Vi hade inte trott att det skulle byggas ut i Mariannelund men nu är vi där, säger platschef Bengt Nilsson om den byggnad som nu håller på att uppföras.

Vad hade hänt om ni inte byggt ut?

– Då hade vi tvingats säga nej till våra kunder. Vi hade hjälpt dem byta däck men de hade fått ta med däcken hem, säger han.

Artikelbild

| Bengt Nilsson säger att det nya däckhotellet som nu är under uppbyggnad är efterlängtat av däckfirman i Mariannelund.

Redan idag förvarar man 2 500 däck och den lokalen har man nu växt ur. Med utbyggnaden på 300 nya kvadratmeter ges plats för ytterligare 2 000 däck. Tillsammans med den tidigare lokalen blir det totalt 700 kvadratmeter, för att hysa in både personbils- och entreprenaddäck.

Att lämna sina däck till förvaring, tvätt och övrig skötsel och sedan få hjälp att sätta på och ta av dem har ökat enormt, förklarar han.

– Många gör det av utrymmesskäl och bekvämlighet. En del bilar har dessutom luftövervakning och då måste det programmeras av bilens dator.

Har ni förväxlat däck nån gång?
Artikelbild

| Bengt Nilsson räknar med att totalt 2000 däck från personbil och entreprenad får plats i nybyggnationen.

– Nej, det har vi inte gjort. Det gäller att ha bra koll. Vi lägger in alla fakta i datorn. Förr fick vi springa ut på lagret och titta men det behöver vi inte längre.

Härom dagen sålde däckfirman i Mariannelund säsongens första vinterdäck.

– Många har blivit mer förutseende och det är bra att vara ute i god tid.

Från 1 december till 31 mars är det lag på att ha vinterdäck.

På Höglandet är det fortfarande övervägande dubbdäck som används. Dessa är tillåtna att montera från och med 1 oktober.