Dag med många aktiviteter

På lördag finns alla förutsättningar för en riktig folkfest i Eksjö då mängder med aktiviteter samlats under en och samma dag. Blåljusdag, ankrace och barnens lördag är några av dem.

Maskoten Flammy tar emot på brandstationen.

Maskoten Flammy tar emot på brandstationen.

Foto: Eksjö kommun

Eksjö2019-05-23 16:00

För sjätte året i rad bjuder Eksjö kommun tillsammans med Eksjö energi och Eksjöbostäder in medborgarna till "Möt din kommun" där de olika verksamheterna visar och berättar vad som är på gång i kommunen.

– Vi vill lyfta fram vad som händer i kommunen och vad vi jobbar med i kommunen just nu. Alla våra verksamheter finns på plats och har chans att visa upp sina projekt som man har nu eller planerar för i framtiden. Det är också en chans för verksamheterna att träffa invånarna och ta in åsikter och önskemål, som verksamhetem kan ta till sig i det framtida arbetet, säger kommunens kommunikatör Linus Talltjärn.

Flera partier finns på plats för att diskutera frågor i kommunen nu och framåt samt det aktuella EU-valet.

Nytt för i år är att Frivilliga Automobilskåren visar sin verksamhet och sina fordon. Likaså deltar Jönköpings läns blodbuss.

Den här dagen firas också Barnen lördag med bland annat hoppborgar, hinderbana, ponnyridning och häst och vagn.

På brandstationen arrangeras en Blåljusdag av räddningstjänsten tillsammans med polis och ambulans. Besökarna ges möjlighet att se fordonen och åka såväl brandbil som skylift samt spruta med en brandslang.

En annan publikdragande aktivitet under dagen är Lions clubs traditionella ankrace där 2 500 gula ankor släpps i Eksjöån vid Museigården för att färdas till målet vid brandstationen.

På lördag bjuderr kommunen och två kommunala bolag in medborgarna  till "möt din kommun".
På lördag bjuderr kommunen och två kommunala bolag in medborgarna till "möt din kommun".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om