Undviker nedläggning - Butiken flyttar

Butiken i Järnforsen flyttar tvärs över gatan, till gamla kiosken. Alternativet hade varit att slå igen, men det vill inte handlaren Hans Peter Mange.

Hit till kiosken tvärs över gatan kommer butiken att flytta, berättar handlaren Hans Peter Mange i Järnforsen. Det kommer att bli ett minilivs, kompletterat med bageri.

Hit till kiosken tvärs över gatan kommer butiken att flytta, berättar handlaren Hans Peter Mange i Järnforsen. Det kommer att bli ett minilivs, kompletterat med bageri.

Foto: OLOF CARLSON

Järnforsen2020-10-08 08:00

– Den här servicen måste finnas kvar i vår lilla by, säger han, det är viktigt. Järnforsen är en ort med fler arbetstillfällen än hushåll. 

Han berättar också att bageriet kommer att flyttas. Det kommer man att ta hem till bostaden,

– Så det kommer vi att fortsätta med, säger Hans Peter Mange. Bageriet är vår grej, med frallor, smörgåstårtor och annat. 

Flytten av butiken betyder en del andra förändringar också, förutom nya lokaler. Det blir också en bantning av sortimentet.

– Det kommer att bli ett minilivs i gamla kiosken, säger Hans Peter Mange och det innebär ett lite mindre sortiment. I alla fall inledningsvis. Bageridelen kommer att finnas kvar, efterfrågan på både frallor och smörgåstårtor är stor. Att baka är min grej.

Alternativet till flytten hade varit att stänga butiken helt, berättar Hans-Peter Mange. Men det är som sagt något man vill undvika i det längsta. 

– Järnforsen behöver butiken, säger han. Det var därför vi gick in det här för två år sedan.

När familjen tog över hade butiken stått tom i några år, och några fruktlösa försök hade gjorts att starta den igen. Och nu är det alltså dags för en ny förändring. Gamla Kiosken i Järnforsen ligger strategiskt bra till och den har står tom och bara väntar på att tas i bruk.

Exakt när flytten kommer att ske är inte klart ännu, men det kommer att ske i närtid, någon gång nu i oktober månad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!