"Det är bara målarfärgen som håller ihop huset"

Att det blir en ny brandstation i Järnforsen är fantastiskt, tycker räddningschefen Michael Hesselgård. Det har varit på gång ett tag och nu känns det bra att det är klart.

Räddningschefen Michael Hesselgård tycker det är fantastiskt att det nu blir en ny brandstation i Järnforsen. Den gamla håller inte måttet, säger han.

Räddningschefen Michael Hesselgård tycker det är fantastiskt att det nu blir en ny brandstation i Järnforsen. Den gamla håller inte måttet, säger han.

Foto: Olof Carlson

Järnforsen2023-01-16 21:00

I och med att HKIAB köpt in lokalen på Industrigatan i Järnforsen öppnas möjligheter att skapa en brandstation värd namnet.

– Den gamla är i väldigt dåligt skick, säger Hesselgård, jag tror att det bara är målarfärgen som håller ihop byggnaden.

Och målarfärgen har börjat flagna rejält. Och här saknas både toalett, dusch och omklädningsrum. 

– Dessutom är den för liten, fortsätter han, den är helt och hållet förlegad som brandstation av i dag. Det är nätt och jämnt att det går att stänga dörrarna om brandbilen.

Som det är nu står brandmännen och klär på sig larmställen bredvid brandbilen.

Hesselgård ser fram mot den dagen man kan flytta in i den nya lokalen. Fast det kommer att dröja ett tag. 

– Men att lokalen är klar är en bra början, säger han. Och jag har varit där och tittat, det är väldigt fräscht och fint därinne. Det syns att förre ägaren har kostat på rejält. 

Det är mycket som ska göras, bland annat ska en stor port tas upp för brandbilen, och övriga utrymmen ska byggas. 

– När det är klart kommer det att bli ett stort lyft för brandvärnet i Järnforsen. Det känns helt fantastiskt, säger Michael Hesselgård.

Han är också helt överens med kommunalrådet om att den här satsningen betyder mycket för tryggheten i Järnforsen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!