Därför har Plannjas vd slutat: "Inga hard feelings"

Vimmerby Tidning kan nu berätta att Lars Juntti lämnar vd-jobbet på Plannja för en ny tjänst inom koncernen. "Nu ska jag bygga en fabrik i Borlänge åt Ruukki", säger han.

Lars Juntti har fått ett nytt jobb inom koncernen.

Lars Juntti har fått ett nytt jobb inom koncernen.

Foto: Jimmy Larsson

Järnforsen2023-05-23 06:00

I höstas varslade industriföretaget i Järnforsen om uppsägning av 45 anställda, vilket senare minskades till 30. En del av de varslade har slutat under våren.

Vimmerby Tidning kan nu berätta att även vd:n Lars Juntti har lämnat sin tjänst.

– Jag har bytt jobb inom koncernen. Förvisso är jag formellt sett vd medan de tillsätter en ny, men jag jobbar i en annan del inom SSAB-koncernen nu, säger Lars Juntti.

Sedan den 1 maj är han projektledare för ett fabriksbygge i Borlänge. En fabrik som ska tillverka vägg- och takpaneler.

undefined
Lars Juntti har fått ett nytt jobb inom koncernen.

Varför har du slutat som vd?

– Det finns absolut ingen dramatik eller inga konstigheter. Jag är tjänstledig från SSAB och har varit det i en massa år. Mitt kontrakt tar slut och jag har velat byta själv, så det finns absolut inga hard feelings. Jag fick ett erbjudande där Ruukki ville att jag skulle bygga en fabrik i stället. Då hoppade jag på det helt enkelt.

Vd-bytet kom inte som någon överraskning för facket.

– Han hade ett slutdatum från början. Lars Juntti var egentligen bara inne för att få igenom investeringarna och de nya maskinerna som vi skulle få in, säger Magnus Carlsson, ordförande för IF Metall på Plannja.

Investeringsprojektet är i princip slutfört.

– På grund av krig, båtar som står fel i kanaler och pandemi har projektet blivit ett år försenat. Han skulle egentligen ha lämnat oss för ett år sedan, men han var tvungen att fullfölja först. Vi visste om att den här dagen skulle komma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!