Beskedet: Musik i sommarkväll avslutas

Det är en tradition sedan flera år tillbaka att Järeda församling ordnat Musik i sommarkväll. "Publikantalet har varierat mellan 50 och 100 och vi har haft många fina sommarkvällar", säger Ingegerd Thelin.

Järeda2018-08-29 10:00

Men än är det inte slut, på torsdag är det dags för femte och sista programpunkten där Micke Lång och Anne-Marie Daag Albrechtsson tillsammans med en liten musikensemble svarar för sång och musik.

– Jag tycker att vi fått till ett bra, varierat program som började med kantor Jennifer Olsson med vänner som satt ihop ett program under namnet "En kantors resa" med musik från olika platser. Familjen Svanström bjöd på mycket instrumentalt och det mest lokala inslaget var Héléna Svensson med vänner, säger Ingegerd Thelin i församlingsrådet som ansvarar för evenemanget.

Senast gästades man av Råshults Byorkester, som varit den mest välbesökta konseten hittills med över 100 personer i Järedas vackra kyrka.

– Vi börjar alltid med kaffe tillsammans, då kan folk droppa in som de tycker det passar. Somliga kommer en timme innan, andra strax innan musiken börjar. Det har vi märkt är ett upplägg som uppskattas, så vi avslutar likadant nu på torsdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!