Tele2-kunder kan ringa igen efter störningar

Operatören Tele2 hade från söndagskvällen och framåt stora störningar som påverkade 4G-nätet, vilket gjorde det svårt att ringa och ta emot samtal. Strax före 14-tiden på måndagen meddelar företaget att det nu går att ringa som vanligt igen.

Mobiloperatören Tele2 har störningar. Arkivbild

Mobiloperatören Tele2 har störningar. Arkivbild

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Teknik2023-10-30 08:54

– Vi beklagar detta och det fungerar nu att ringa och ta emot samtal igen, men vissa enskilda störningar kan fortfarande förekomma. Om man upplever problem rekommenderar vi att starta om telefonen eller att slå på och av flygplansläget, säger Mariana Prieto Abarca, kommunikationsansvarig på Tele2.

Uppemot 80 procent av företagets kunder drabbades, men vad felet berodde på är oklart.

– Vi kommer att göra en ordentlig undersökning för att ta reda på vad som inträffat och för att minimera risken att det händer igen, säger Mariana Prieto Abarca.

Under måndagen har Tele2 också haft ett separat, lokalt, tekniskt problem som påverkat personer med trygghetslarm i Uppsala kommun. Anhöriga har därför uppmanats att kontakta personer med trygghetslarm.

Enligt nätoperatören har trygghetslarmen i övriga landet fungerat under dagen men det har kunnat uppstå problem när en brukare slagit larm och kommunens anställda ska ringa tillbaka till personen. Brukare uppmanades att inte testlarma.

Sådana problem har rapporterats från bland annat Karlskrona och Laholm.

På Gotland har inte vården kunnat ringa ut till patienter som bokat telefontid och det har heller inte gått att ringa in till vården, enligt P4 Gotland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!