Tonfisksallad
För 4 personer, 15 minuter
2 burkar tonfisk i vatten, 300 g
2 hårdkokta ägg
100 g haricots verts
3–4 tomater
1/2 gurka
1 huvud isbergssallad
1 rödlök
1 citron
dill
Till dressingen:
2 msk olivolja med citronsmak
1 tsk vitvinsvinäger
2 nypor flingsalt
Att äta till:
rostat bröd
Gör så här:
1. Hårdkoka äggen 8 minuter. Fryst haricots verts får sjuda 2 minuter, färska något längre. Kyl både ägg och bönor.
2. Riv salladen grovt. Skölj och tippa upp den på en ren handduk. Se till att den inte är full med vatten när den ska läggas upp. Skär tomaterna i klyftor och gurkan i bitar. Skiva rödlöken. Gör en bädd på fyra tallrikar med sallad, tomat, gurka, bönor och rödlök. Avsluta med avrunnen tonfisk i bitar och hårdkokta ägg.
3. Fördela olja och vinäger över portionerna och toppa med citronklyftor, dill och flingsalt. Rostat bröd smakar gott till.