Kravet på SD-ledamoten: 8,5 miljoner kronor

Sverigedemokraternas riksdagsledamot David Perez, som sitter i riksdagens finansutskott, är skyldig Skatteverket 8,5 miljoner kronor i obetalda skatter och skattetillägg, rapporterar Expressen.

David Perez (SD), ordniarie ledamot i finansutskottet. Arkivbild.

David Perez (SD), ordniarie ledamot i finansutskottet. Arkivbild.

Foto: Sveriges Riksdag/TT

Politik2023-11-15 07:53

När tidningen vill ställa frågor om kravet vägrar ledamoten att stanna och går i väg i riksdagens lokaler innan han försvinner in på SD:s riksdagskansli.

Perez förlorade nyligen ett fall i kammarrätten, där det slogs fast att han lämnat "oriktiga uppgifter" i sina deklarationer. Det hela handlar om att miljoner i aktier slussats från Perez delägda bolag till skatteparadis, sammanlagt rör det sig om 44 miljoner kronor.

Perez har avfärdat Skatteverkets krav och hävdat att han inte varit delägare i de aktuella bolagen. Han uppger också att han inte berikats av överföringar mellan bolagen.

Förfarandet avslöjades i samband med den så kallade "Panamaläckan" och ett informationsutbytesavtal med Luxemburg.

Sverigedemokraterna meddelade i förra veckan att de fortsatt har förtroende för Perez – förutsatt att han betalar skulderna.

"Efter dialog med Perez så har vi förstått att hans ombud ser över möjligheterna att överklaga beslutet. Om det visar sig att det inte är en framkomlig väg, så har Perez meddelat att han kommer att följa kammarrättens beslut och betala det belopp som Skatteverket ålägger honom, vilket innebär att partiets förtroende för honom inte förändras", skrev partiet enligt Expressen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!