Centerkvinnor backar Demirok

Med mindre än två månader kvar till dess att Centerpartiet ska välja ny partiledare meddelar Centerkvinnorna vem de vill ha på posten.

Muharrem Demirok, en av Centerpartiets nya partiledarkandidater under en utfrågning i november.

Muharrem Demirok, en av Centerpartiets nya partiledarkandidater under en utfrågning i november.

Foto: Adam Ihse/TT

Politik2022-12-14 08:22

Centerkvinnorna anser att Muharrem Demirok är den som har bäst förutsättningar att leda partiet efter Annie Lööf. I en debattartikel på Altinget skriver Malin Bergman, ordförande i Centerkvinnorna, att han besitter de förmågor som behövs för rollen i form av ”inlyssnande ledarskap, stor kunskap om organisationen och inte minst ett starkt och värdegrundat engagemang i jämställdhetsfrågor”.

Muharrem Demirok sitter i riksdagen sedan valet i höstas och var tidigare kommunalråd i Linköping.

I börja av december meddelade både Centerpartiets ungdomsförbund och Centerstudenter att de vill se Elisabeth Thand Ringqvist, som nästa partiledare för Centerpartiet. Hon är andre vice gruppledare för C i riksdagen och näringspolitisk talesperson för partiet.

På en extrastämma den 2 februari 2023 avgörs vem av de tre kandidaterna Muharrem Demirok, Elisabeth Thand Ringqvist och Daniel Bäckström som blir ny centerledare.

Så väljs nya partiledaren

Den 7 november presenterade Centerpartiets valberedning tre partiledarkandidater: Daniel Bäckström, Elisabeth Thand Ringqvist och Muharrem Demirok. Innan dess hade alla medlemmar fått skicka in nomineringar.

På en extrastämma i Helsingborg den 2 februari 2023 röstar utvalda ombud om Centerpartiets nya ordförande.

Annie Lööf sitter kvar som partiledare tills dess att partiet valt en efterträdare.

Källa: Centerpartiet

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!