Åkesson om kritiken: Inte kontroversiellt

Nu svarar SD-ledaren Jimmie Åkesson på kritiken efter helgens uttalande om att riva moskéer. Det borde inte vara kontroversiellt, skriver Jimmie Åkesson i en debattartikel. Han avfärdar också kritiken om att det skulle försvåra Natoprocessen.

Jimmie Åkesson försvarar sitt uttalande. Arkivbild.

Jimmie Åkesson försvarar sitt uttalande. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Politik2023-11-27 14:55

Att föreslå åtgärder som försvårar för islamister att sprida sin ideologi borde inte vara kontroversiellt, menar Åkesson.

"Religionsfrihet innebär inte att man får göra vad som helst i religionens namn", skriver Jimmie Åkesson i debattartikeln i Aftonbladet.

Han skriver att det snarare är skrämmande att blunda för att "skadligt och farligt tankegods sprids".

"Jag tror att det är viktigt att förstå att det är just undfallenhet, ängslighet och ren feghet som har försatt Sverige i den allvarliga situation vi befinner oss i".

Han tycker samtidigt att medier övertolkat hans prat om att riva moskéer, och tolkat utspelet "som fan läser bibeln".

"Det är till exempel inte säkert att det blir nödvändigt att riva redan befintliga byggnader. Det kan räcka med att, som man exempelvis har gjort i Frankrike, stänga moskéer där extremism frodas och utvisa hatpredikande imamer".

Åkesson har också kritiserats för att ytterligare försvåra ett godkännande från Turkiet för den svenska Natoansökan. Det avfärdar Åkesson i artikeln. Han menar att Sverige inte bör låta sig påverkas.

"Hur länge ska den frågan, och i förlängningen Erdogans dagsform, tillåtas ligga som en våt filt över viktig svensk samhällsdebatt?" frågar sig Åkesson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om