Bildäck rasade på Eckerölinjen – två skadade

En olycka har inträffat på Eckerölinjen i Grisslehamn. Två personer har skadats och förts till sjukhus, enligt rederiets vd Tomas Karlsson. Fredagskvällens avgång ställs in.

Rederiet har ett fartyg mellan Åland och Grisslehamn. Vid tillfället fanns närmare 600 personer ombord. Arkivbild.

Rederiet har ett fartyg mellan Åland och Grisslehamn. Vid tillfället fanns närmare 600 personer ombord. Arkivbild.

Foto: Eckerö Linjen/TT

Olyckor2023-10-13 10:20

Karlsson uppger för TT att bildäcket rasade under pålastning. Det kan ha varit en vajer eller något annat i mekanismen som brustit. Vid tillfället fanns 592 personer ombord och 135 bilar.

– När bilarna lastades på så har det hänt något med ena bildäckshyllan så att den föll ned och träffade en bil som körde ombord. Det var två personer som satt i bilen som blivit skadade.

Båda personerna, en kvinna och en man, var enligt Karlsson vid medvetande och de fördes till sjukhus i ambulanshelikopter. Hur allvarliga skador de har fått är oklart.

Fartyget kommer att ligga kvar i Grisslehamn tills man utrett vad som inträffat, säger Karlsson. Eckerölinjen har bara ett fartyg mellan Åland och Grisslehamn.

– Underhåll är högsta prioritet men vad som har hänt exakt kan jag inte svara på. Allt besiktigas. Jag har svårt att peka på exakt vad som hänt.

Det får konsekvensen att fredagskvällens avgång från Grisslehamn ställs in, enligt ett pressmeddelande. Rederiet planerar att återgå till ordinarie tidtabell på lördagsmorgonen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!