Husbrand i Värmdö – en saknas

En kraftig brand utbröt i ett flerfamiljshus i Gustavsberg i Värmdö kommun, öster om Stockholm, på måndagskvällen. En person brännskadades. En person saknas.

En kraftig brand utbröt i ett flerfamiljshus i Gustavsberg i Värmdö.

En kraftig brand utbröt i ett flerfamiljshus i Gustavsberg i Värmdö.

Foto: Mickan Palmqvist/TT

Olycka2023-10-02 20:50

– Det var en fullt utbruten brand med öppna lågor när vi kom fram. De hade lyckats få ut en brännskadad person men en saknas fortfarande, säger Christer Ahlström, ledningsbefäl vid Räddningscentral mitt, till TT.

Larmet om branden kom vid 19.30-tiden. Den skadade personen, en äldre man, fördes med ambulanshelikopter till sjukhus men han ska ha varit vaken och talbar.

Flera enheter ur brandkåren deltog i släckningsarbetet som kommer att fortsätta under natten. Huset, som är ett tvåvåningshus med fyra lägenheter, går inte att rädda.

– Det kommer att bli en totalskada på huset men det finns ingen spridningsrisk till andra byggnader i området, säger Christer Ahlström.

Räddningstjänsten larmades till fastigheten även på söndagen.

– Vi var där i går. Då hade det brunnit i ett soffbord i en lägenhet. Det framgår dock inte om det var samma lägenhet som branden startade i denna gång, säger Christer Ahlström.

Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand då brott inte kan uteslutas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!