Försvunnen 80-årig kvinna hittat vid liv

Den kvinna som varit försvunnen i skogarna kring Lövnäsberg vid Nykvarn har hittats. Hon är vid liv och god vigör, men har smärtor i benet enligt polisen.

En kvinna är försvunnen i Nykvarn. Arkivbild.

En kvinna är försvunnen i Nykvarn. Arkivbild.

Foto: Oscar Olsson/ TT

Olycka2023-08-26 04:16

En stor räddningsinsats har sökt efter kvinnan, som är i 80-årsåldern. Hon hade länge tät kontakt med polisen efter att hon ramlat och skadat sig, men sedan dog kvinnans telefon.

– Kvinnan gav sig ut och plockade svamp vid lunchtid och vi kontaktades vid 20.54 så jag vet inte när hon gick vilse och föll, men vi har haft kontakt med henne och vi vet att hon ligger ner och kan inte resa sig upp, men sedan några timmar har telefonen inte fungerat, sade Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Stockholmspolisen under natten till lördag.

Trots flera försök att lokalisera kvinnan med bland annat upprepade pejlingsförsök av telefonen, hade polisen vid 04-tiden inte lyckats hitta henne varken med värmekamera eller spårhundar.

Vid 05-tiden fick en drönare från SAR Sweden visuell kontakt med kvinnan och nu har hon hittats och förts med ambulans till sjukhus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!