Torsk med sparris och koriander

Ge vardagsfisken en uppgradering med fÀrsk sparris. Garnera med topparna och koka en spÀnnande sÄs av stjÀlkarna. Korianderkryddad couscous ersÀtter ris eller potatis.

En bunt fÀrsk grön sparris fÄr vardagsfisken att bli sÄ mycket festligare.

En bunt fÀrsk grön sparris fÄr vardagsfisken att bli sÄ mycket festligare.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-02 07:50

Torsk med sparrissÄs

För 4 personer, 20 minuter

600 g torsk

1 bunt grön sparris

salt och peppar

3 msk vetemjöl

3 msk veteströbröd

smör och rapsolja

Till sÄsen:

nedre delen av sparrisen

1 Àgg

1 dl grÀdde

en knivspets cayennepeppar

salt

Till couscousen:

3 dl couscous

1 msk grönsaksbuljong i pulverform

1 1/2 msk olivolja

1 msk hackad fÀrsk koriander

100 g rÀkor

Att Àta till

citron

blandade blad att dekorera med

Gör sÄ hÀr:

1. Dela sparrisarna pÄ mitten. De nedre delarna kokas helt mjuka i saltat vatten. SlÄ av vattnet och kör dem tillsammans med Àgg och grÀdde till en sÄs i en mixer. Smaka av med cayennepeppar och salt.

2. Koka couscousen i grönsaksbuljong. Fluffa upp grynen med olja och hackad fÀrsk koriander. VÀnd ned rÀkor just före servering.

3. Dela fisken i portionsbitar. Salta, peppra och vÀnd i vetemjöl blandat med veteströ. Stek i lika delar smör och rapsolja knappt tvÄ minuter per sida. Ge samtidigt sparristopparna ett uppkok i saltat vatten. LÀgg upp och garnera med spÀda blad.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!