Torsk med sparrissÄs
För 4 personer, 20 minuter
600 g torsk
1 bunt grön sparris
salt och peppar
3 msk vetemjöl
3 msk veteströbröd
smör och rapsolja
Till sÄsen:
nedre delen av sparrisen
1 Àgg
1 dl grÀdde
en knivspets cayennepeppar
salt
Till couscousen:
3 dl couscous
1 msk grönsaksbuljong i pulverform
1 1/2 msk olivolja
1 msk hackad fÀrsk koriander
100 g rÀkor
Att Àta till
citron
blandade blad att dekorera med
Gör sÄ hÀr:
1. Dela sparrisarna pÄ mitten. De nedre delarna kokas helt mjuka i saltat vatten. SlÄ av vattnet och kör dem tillsammans med Àgg och grÀdde till en sÄs i en mixer. Smaka av med cayennepeppar och salt.
2. Koka couscousen i grönsaksbuljong. Fluffa upp grynen med olja och hackad fÀrsk koriander. VÀnd ned rÀkor just före servering.
3. Dela fisken i portionsbitar. Salta, peppra och vÀnd i vetemjöl blandat med veteströ. Stek i lika delar smör och rapsolja knappt tvÄ minuter per sida. Ge samtidigt sparristopparna ett uppkok i saltat vatten. LÀgg upp och garnera med spÀda blad.