Ung man ihjälskjuten utanför sin skola

En man i 20-årsåldern sköts till döds på en parkeringsplats i centrala Eskilstuna. Skjutningen inträffade i närheten av en gymnasieskola och en förskola. Mannen var elev på gymnasieskolan.

En ung man sköts till döds på en parkeringsplats i Eskilstuna.

En ung man sköts till döds på en parkeringsplats i Eskilstuna.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Brott2023-04-06 16:05

– Vi larmades om att det var mer än ett skott som man hade hört, sedan kommer jag inte att gå in på detaljerna om personen är träffad av ett eller flera skott. Han har avlidit till följd av skottskador, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Skjutningen inträffade vid halv fyratiden på torsdagseftermiddagen i närheten av en gymnasieskola och en förskola.

"Mannen hade för polisen kända kopplingar till kriminella nätverk och inget tyder i nuläget på någon koppling till själva skolmiljön", skriver polisen på sin hemsida.

Mannen var elev på gymnasieskolan.

– Min gissning är att eleven var på väg från skolan, det var vid en sådan tidpunkt att det var rimligt men jag har inget säkert kunnande om det. Det fanns en naturlig koppling till den platsen i alla fall, säger Gustavsson.

Polisen kan inte svara på om barn blev vittne till händelsen eller om de befann sig i fara.

– Om man avlossar ett vapen på det här sättet är man ju uppenbarligen likgiltig för andra människors liv, men att de andra i närheten befann sig i någon särskild fara kan inte jag säga. Men det är oerhört olämpligt att avfyra ett vapen i stadsmiljö, säger Gustavsson.

Brottsplatsen har spärrats av, och polisen har tagit hjälp av en helikopter som skickats upp över staden.

Händelsen utreds som misstänkt mord. Ingen har gripits.

– Tack och lov verkar det finnas ganska gott om vittnen. Det skedde vid en tidpunkt när ganska många människor var ute och rörde på sig, säger Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!