Tre häktade för dödsskjutning i Jordbro

Tre personer har häktats misstänkta för inblandning i dödsskjutningen i Jordbro i Haninge kommun sent i onsdags kväll.

Tre personer har häktats misstänkta för inblandning i mordet i Jordbro. Arkivbild.

Tre personer har häktats misstänkta för inblandning i mordet i Jordbro. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Brott2023-10-01 10:50

En 22-årig man häktas för mord, medan en 21-årig kvinna och en 18-årig man häktas för medhjälp till mord.

Enligt medieuppgifter kan det ha rört sig om en felskjutning, men åklagaren Åsa Valter kan inte kommentera de uppgifterna. Olika motiv utreds, säger hon.

TT: Kan händelsen kopplas till den pågående gängkonflikten?

– Det är något som polisen utreder. I nuläget kan jag varken bekräfta eller dementera att det skulle vara så, säger Valter.

Samtliga häktade förnekar brott, rapporterar Ekot. De har alla dömts för andra brott under de tre senaste åren. Den 22-årige mannen dömdes så sent som i september till fängelse, men beslutet hade inte hunnit vinna laga kraft – och därför var mannen fortfarande på fri fot i onsdags.

Enligt Svenska Dagbladet rör det sig om ett fyra månader långt fängelsestraff.

Mannen har tidigare bland annat dömts för hets mot folkgrupp eftersom han burit nazistiska symboler i samband med en demonstration ordnad av Nordiska motståndsrörelsen, rapporterar flera medier.

Tre andra personer som varit gripna släpptes tidigare under söndagen. Enligt Åklagarmyndigheten har misstankarna mot dem försvagats.

Det var strax före midnatt i onsdags som polisen kallades till skottlossningen i Jordbro söder om Stockholm. Två skottskadade personer hittades på platsen. Den ene var så allvarligt skadad att han senare avled. Den andre mannen fördes till sjukhus och har inte livshotande skador.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!