Tiotals djur stulna – 4H-gård vaktas dygnet runt

Höns, kaniner och katter. Sedan i somras har flera djur försvunnit runt Hisingsparken i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten. En misstänkt tjuv har fastnat på film och 4H-gården i området vaktas dygnet runt.

Flera höns har stulits i Göteborg sedan i somras. Arkivbild.

Flera höns har stulits i Göteborg sedan i somras. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Brott2023-12-03 09:37

– Dörrarna till hönshuset, hönsgården och växthuset var öppna. Det var också fotavtryck i bäddarna i växthuset. Det är inte något djur som har gjort det här, säger Kristiina Tyni, som i november blev av med hönorna Lollo och Pippi.

Kättilsröds 4H-gård har förlorat ett tiotal djur och lagt närmare 70 000 kronor på att förstärka säkerheten med övervakningskameror, strålkastare och lås. Dessutom har man extra lönekostnader på över 100 000 kronor för att ha personal på plats dygnet runt.

– Det kostar oss jättemycket, men vi kan inte låta det fortsätta, säger verksamhetschefen Kicki Åslund.

Hon har varit i kontakt med andra djurägare i området och uppskattar att ett 50-tal djur, kanske fler, stulits sedan i somras.

På flera av övervakningsfilmerna från 4H-gården återkommer en person och polisen har också hittat verktyg på platsen som skickats på dna-analys. I början av november blev en person delgiven misstanke för stöld av en kanin på gården.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om