Nya kokainfynd med koppling till Helsingborg

Det har gjorts nya stora kokainbeslag med koppling till Helsingborg.

Nya stora kokainbeslag med koppling till Helsingborg har gjorts. Bilden är från ett tidigare beslag i Göteborg. Arkivbild

Nya stora kokainbeslag med koppling till Helsingborg har gjorts. Bilden är från ett tidigare beslag i Göteborg. Arkivbild

Foto: Tullverket

Brott2022-11-07 21:03

I september hittades 92 kilo kokain i en banancontainer i Helsingborgs hamn. Och i början av oktober hittades 102 kilo kokain i en utländsk omlastningshamn. Narkotikan hade gömts i en container som skulle till Helsingborg, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

– Min uppfattning är att de båda beslagen har med varandra att göra, säger Magnus Pettersson, åklagare vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, till tidningen.

I samband med fyndet i oktober byttes kokainet ut och containern fick fortsätta till Helsingborg. En stor spaningsinsats inleddes, men ingen misstänkt kunde knytas till narkotikan.

– Vi har ingen frihetsberövad och ingen som blivit delgiven misstanke i nuläget, säger Magnus Pettersson.

Tidigare i år har sammanlagt tre ton kokain som kan ha varit på väg mot Helsingborgs hamn stoppats redan i Ecuador. Narkotikan var lastad i banancontainrar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!