Man skjuten genom fönster i Nyköping

En man i 30-årsåldern sköts under natten till tisdagen genom ett lägenhetsfönster i Nyköping. Polisen utreder om händelsen har en koppling till söndagens skjutning i staden. –Vi tittar givetvis på om det finns kopplingar, säger Daniel Eriksson, chef för grova brott i Nyköping.

En man sköts under natten till tisdagen i Nyköping. Arkivbild.

En man sköts under natten till tisdagen i Nyköping. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2023-08-29 03:13

Larmet om nattens skottlossning inkom vid 01-tiden.

En man i 30-årsåldern hittades skadad i en lägenhet i utkanten av centrala Nyköping och polis arbetar utefter teorin att han blev skjuten genom fönstret.

– En person skjuter från utsidan av fastigheten in i själva fastigheten och träffar en person som befinner sig där, säger Johan Levin, lokalpolisområdeschef i Nyköping vid en digital pressträff på tisdagsförmiddagen.

Vårdas på sjukhus

Mannen vårdas fortfarande på sjukhus, dit han fördes med ambulans under natten, men han har inte livshotande skador.

Ingen har ännu gripits misstänkt för skjutningen.

– Gällande gårdagens skjutning kan vi inte gå ut med några uppgifter om gärningsmannen i nuläget, säger Daniel Eriksson, chef för grova brott i Nyköping, som också medverkar på pressträffen.

Skjutningen är den andra i Nyköping på kort tid.

I söndags sköts en annan man, också han i 30-årsåldern, i staden, men inte heller i det ärendet har någon misstänkt gripits.

Utreder koppling

Polisen har i nuläget inga uppgifter som tyder på att det finns en koppling mellan händelserna.

– Vi kan inte se att det finns en direkt koppling, utan vi utreder det som två isolerade händelser. Däremot så tittar vi givetvis på om det finns kopplingar eftersom det är två grova våldsbrott som har inträffat relativt nära inpå varandra i tid, säger Daniel Eriksson.

Det finns inte heller några uppgifter som indikerar att händelserna har kopplingar till gängkriminalitet, men det går inte heller att utesluta, säger Daniel Eriksson.

– Den här typen av brott är generellt något som sker i de kriminella nätverken när unga, oftast män, använder sig av skjutvapenvåld mot varandra. Men det är för tidigt att säga huruvida de här händelserna härrör därifrån.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!