Försvunnen 14-åring hittad död – 15-åring häktad

En 14-årige pojke har varit försvunnen från Nyköping sedan slutet av juli. I fredags hittades hans kropp i ett skogsparti. –En 15-årig pojke har häktats misstänkt för medhjälp till mord, säger åklagare Hanna Cardell till TT.

Den häktade 15-åringen misstänks nu för medhjälp till mord. Arkivbild.

Den häktade 15-åringen misstänks nu för medhjälp till mord. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Brott2023-08-24 12:01

Den 14-årige pojken försvann i juli från ett HVB-hem och misstänktes vara kidnappad. I förra veckan hittades en kropp i ett skogsparti i Upplands Bro, som nu identifierats som den försvunne 14-åringen.

– Kroppen hittades av en person ur allmänheten som passerade platsen av en slump i ett skogsområde, säger Hanna Cardell.

En 15-årig pojke har sedan tidigare suttit häktad i ärendet, misstänkt för medhjälp till människorov. Efter att den 14-årige pojken hittats död har rubriceringen på torsdagen ändrats till medhjälp till mord.

– Teorin är just nu att fler personer är inblandade i den här brottsligheten, men vi kan inte gå in på eventuellt fler misstänkta just nu, säger Hanna Cardell.

– Vi utreder om det kan finnas en koppling till gängkriminalitet.

I slutet av juli hittades en annan 14-åring död utanför Nynäshamn. Polisen och åklagare utreder nu om det finns kopplingar mellan de båda dödsfallen, och har hållit ett stort antal förhör.

– Båda pojkarna var hemmahörande i Nyköping. Den ena bodde på HVB-hem och den andra var familjehemsplacerad. Vi utreder därför om det finns en koppling, men fler uppgifter än så kan jag inte lämna, säger Cardell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!