Första gängmordet på en månad – ingen gripen

Ingen har ännu gripits efter fredagens skjutning i Västerås där en man i 35-årsåldern dödades. Enligt polisen har mordet kopplingar till den kriminella nätverksmiljön.

Ingen har gripits efter fredagens skjutning i Västerås där en man i 35-årsåldern hittades död i en lägenhet.

Ingen har gripits efter fredagens skjutning i Västerås där en man i 35-årsåldern hittades död i en lägenhet.

Foto: Tim Aro/TT

Brott2023-11-18 10:27

– Vi har hållit ett antal förhör med personer som för oss är intressanta och som borde ha uppgifter på vem eller vilka som kan ligga bakom det. Men vi kan inte gå in på detalj vad dess förhör har gett, säger Mathias Rutegård, presstalesperson i polisregion Mitt.

Larmet till polisen kom in vid vid 17-tiden på fredagen. Under kvällen och natten har arbetet handlat om att kartlägga händelsen och samla in uppgifter.

Förutom vittnen ser polisen över vad eventuella kameror i området tagit in. Platsen vid det flerfamiljshus där mannen hittades i en bostad är fortfarande avspärrad.

– Vi ska genomföra kartläggning hur den misstänka gärningsperson eller personerna har tagit sig till platsen, och hur man har lämnat den. Vi har en bild, men vi behöver få en klar bild, säger Mathias Rutegård.

Enligt polisen har mordet kopplingar till den kriminella nätverksmiljön. Dödsskjutningen är den första i Sverige på över en månad efter våldsvågen som drabbade landet under inledningen av hösten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!