Flera skott avlossade – flydde på cykel

Flera skott har avlossats mot en person utomhus i ett bostadsområde i Farsta i södra Stockholm, enligt polisen. Vittnen såg två skyttar försvinna på cyklar.

Flera skott har avlossats mot en person utomhus i Farsta i södra Stockholm, enligt vittnesuppgifter till polisen. Arkivbild.

Flera skott har avlossats mot en person utomhus i Farsta i södra Stockholm, enligt vittnesuppgifter till polisen. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2021-10-11 22:04

– De har avlossat skott medan man färdats på cyklarna och sedan lämnat platsen. Vittnen har också sett att det varit en person som man skjutit mot, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.

Larmet kom klockan 21.38 på måndagen. Ingen skadad person har hittats och ingen misstänkt har gripits. Flera polispatruller arbetar med ärendet. En plats har spärrats av för en teknisk undersökning och tomhylsor har hittats.

– Vi undersöker och samlar in information om det som hänt, bland annat genom vittnesförhör, säger Westberg.

Tidigare på kvällen, 20.47, ryckte polisen ut till Visättra i Huddinge efter att flera personer hört skottliknande ljud. Tomhylsor har säkrats av polisen, men inte heller där har någon skadad person hittats.

– Arbetet fortsätter och vi arbetar på olika sätt för att föra båda ärendena framåt, säger Westberg.

Båda händelserna rubriceras som försök till mord.

TT: Ser ni något samband mellan händelserna?

– Vi tittar på eventuella samband. Men jag kan just nu varken avfärda eller bekräfta samband.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!