Fem ungdomar omhäktas för mord: "Ovanligt fall"

Fem personer i åldrarna 15–18 år ska fortsatt sitta häktade misstänkta för mord på en taxichaufför i Enköping. –Det är väldigt ovanligt, säger åklagaren Moa Blomqvist.

Uppsala tingsrätt har beslutat att de fem ungdomarna ska hållas fortsatt häktade. Arkivbild.

Uppsala tingsrätt har beslutat att de fem ungdomarna ska hållas fortsatt häktade. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Brott2023-05-15 10:55

Det var i början av april som en man, en 26-årig taxichaufför, hittades död i ett naturområde i Enköping. Mannen hade då varit anmäld försvunnen i en vecka.

Fyra bröder och en flicka sitter sedan april och maj häktade misstänkta för mordet på sannolika skäl. Uppsala tingsrätt har nu beslutat att alla fem ska omhäktas.

– Det är väldigt ovanligt att ha fem så unga personer häktade för mord, särskilt eftersom det inte är gängrelaterat, säger åklagaren Moa Blomqvist.

Motivet till mordet är inte känt i nuläget.

– Vi utreder det aktivt, om det finns någon motivbild och vilken den skulle vara. Det finns flera möjliga alternativ.

Det har tidigare framkommit uppgifter om att det ska röra sig om en hämnd, men åklagaren vill varken bekräfta eller dementera det.

– Det är en uppgift vi har fått till oss, men det är inte något som vi kan säga stämmer. Det är en uppgift bland flera som vi utreder.

När eventuellt åtal kan väckas är för tidigt att säga, enligt åklagaren.

– Ungdomar får vara häktade i tre månader som längst, men jag bedömer att vi behöver begära förlängd tid från tingsrätten. Vi är nog inte helt klara inom tre månader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!