Fem anhållna efter storbråk i Husby

Fem män som under lördagen greps i samband med ett stort bråk i Stockholmsförorten Husby har anhållits av åklagare, skriver polisen på sin sajt.

Fem män har anhållits misstänkta för upplopp. Arkivbild.

Fem män har anhållits misstänkta för upplopp. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2022-09-18 10:48

Männen misstänks för upplopp. Ytterligare en man har anhållits som misstänkt för misshandel i anslutning till händelsen.

Bakom bråket ligger en konflikt mellan två grupperingar. En gruppering befann sig i Husby och den andra dök upp för att protestera. Utöver upplopp utreder polisen brott mot ordningslagen, då det rörde sig om en icke tillståndsgiven sammankomst.

– Vi hade kännedom om att det skulle vara en fest där ute och det var det vi hade tagit resurser för. Vi hade inte förberett oss på att det skulle bli en allmän sammankomst som demonstrerade mot den här festen, och att det skulle komma så mycket folk och som skulle ha det våldskapitalet som de hade, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

Polisen larmades till Husby centrum vid 16-tiden på lördagen. Strax före klockan 19.30 eskalerade konflikten och polisen fick bland annat gå in med pepparsprej för att stävja bråken. Utöver de gripna avlägsnades 105 personer från platsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!