Bilfirma utsatt för våldsamt rån

En bilfirma i Kungsängen norr om Stockholm utsattes för ett grovt rån på lördagen. Flera fordon försvann efter att en anställd på företaget misshandlats och hotats med ett pistolliknande föremål.

En person har förts till sjukhus efter att en bilfirma rånats i Kungsängen, norr om Stockholm.

En person har förts till sjukhus efter att en bilfirma rånats i Kungsängen, norr om Stockholm.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2021-12-11 20:41

– Vi lunchtid fick vi veta att okända gärningspersoner har tagit med sig flera fordon från det här företaget efter att ha hotat och misshandlat personalen, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Den anställde fördes med ambulans till sjukhus. Det är inte känt hur svårt skadad mannen är, men han fick enligt polisen ta emot både slag och sparkar.

Enligt polisens första uppgifter tog sig minst en misstänkt gärningsperson in i företagets lokal, beväpnad med ett pistolliknande föremål. Det går dock inte att utesluta att fler personer var inblandade i rånet.

En förundersökning om grovt rån har inletts. Men polisen vill inte uttala sig om några viktiga fynd gjort på brottsplatsen.

– Vi har haft tekniker på plats som har säkrat spår. Dessutom har vi pratat med folk i närområdet för att se om någon har sett eller hört någonting, säger Hägg.

Det är oklart exakt hur många bilar stulits och hur mycket de är värda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!